Tutu – Tuuloksen Tulikourat

 

Tervetuloa Tulikourien sivuille

Mitä on partio?

Partio on perinteistä toimintaa, itse tekemistä, tekemistä ryhmässä. Partiossa ei ole, EI KUULU MULLE, EN OLE KAVERIS -asennetta. Partiossa annetaan nuorelle vastuuta sekä opetellaan asioita ns. vanhemmat opettavat nuorempiaan -periaatteella eli siirtävät omaa osaamistaan nuoremmille. Parhaimmillaan partio on sosiaalinen elämäntapa. Elämäntapa, jossa opetellaan ja tehdään asioita muiden kanssa yhdessä tai yksin. Partio on puolueellisesti ja elämänkatsomuksellisesti sitoutumaton, kansainvälinen järjestö johon kuuluu kaikkiaan 45 miljoonaa partiolaista ympäri Tellusta.

Partion yksi tärkeimmistä tavoitteista on kasvattaa yhteiskuntakelpoisia itsenäisiä nuoria.

Partio sopii jokaiselle lapselle, nuorelle niin kuin aikuisellekin. Partio opettaa, kouluttaa, naurattaa, laulattaa. Jokaisella ikäryhmällä on tietyt toimintamallit, joita noudatetaan.

Partiossa mm. retkeillään, leireillään, opetellaan suunnistusta, ensiaputaitoja, tutkitaan luontoa niin maalla kuin vedessäkin. Näistä saamme erilaisia elämyksiä ja eväitä elämää varten.

 

Me partiolaiset kunnioitamme toista ihmistä, rakastamme luontoa, suojelemme ympäristöä, olemme luotettavia, rakennamme ystävyyttä yli rajojen, tunnemme vastuumme ja tartumme toimeen, kehitämme itseämme ihmisenä ja etsimme elämän totuutta.